Rosersbergs IK

Referat: BKV Norrtälje 2 - Rosersbergs IK

Vilken skön och rättvist seger!

I soligt och inte allt för blåsigt sportcentrum, var det dags för BKV div.4 lag att premiärspela!

BKV spelarna visade inga nerver alls, utan tog tag i taktpinnen direkt genom tålamod, bolltempo, funktionell teknik och rörelse utan boll. Med det stora bollinnehavet skapade man chanser, men en kombination av oskärpa, inte tillräckligt heta och duktigt målvakt (Rosersbergs klart bästa spelare) gjorde att det stod 0-0 efter 45 minuter.

I andra halvlek fortsätta BKV äga boll och skapade ännu hetare chanser men målvakten stod emot det chanser som skapades. Men i den 82:a minuten kom målet som de flesta i publiken hade längtat efter och väntat på…Italo Gonzalez kunde äntligen överlista målvakten och ett noll var ett rättvist faktum! Efter målet blev det lite väl stressigt och RIK hade två bra målchanser (de enda målchanser de hade under hela matchen) att kunna kvittera. Men BKV klararade av stressen och kunde mycket rättvist punktera matchen i den 85:e minuten av matchen spelare Gulutte ”Gillis” Zunda (fick som pris BKV enormt snygga BKV-mugg).

Som helhet var det ett mycket rättvist resultat, som kunde har varit ett antal mål till om det fanns lite bättre skärpa och beslutsamhet i avslutningarna. För bollinnehavet var väl ungefär 80% - 20% till BKV fördel! Och det viktigaste av allt, spelarna i BKV visade rätt inställning och attityd och fortsatte med bolltempo och rörelse utan boll, fast man inte lyckas göra mål på sin chanser. Det bådar gott inför framtiden!

Skickar även ett plus till domartrion som höll en hög div.4 nivå!

Nu väntar Bälinge borta den 23 april och sedan kan vi se div.4 laget på Spc. konstgräs den 30 april kl.14:00, för då kommer Håbo FF på besök!